Hur gör jag för att byta parkeringsplats? Och hur går processen till därefter med att tacka ja?

• Hyreslägenhet - Köhanteringen är digital och sker via Mitt HSB. Logga in på Mitt HSB > Min bostad > Mina köer.

Så här gör du:
    Om du redan hyr ett objekt som är kopplat till en kö kan du, om reglerna tillåter, ställa dig i kö för byte. Detta sker på samma sätt som när du ställer dig i kö för nytt objekt men med knappen ”Anmäl till kö (byte)” som blir synlig. Byte av objekt prioriteras före nytt objekt.

• Klicka på mina köer
    • Klicka på ”Anmäl till kö (byte)”
      • Om du intresseanmäler och blir tilldelad en plats när du står i kö för byte så sägs ditt nuvarande objekt upp per automatik.
      • Tillträde till det nya objektet styr när ditt nuvarande objekt sägs upp.
      • Vid intresseanmälan får du information om att ditt nuvarande objekt kommer att sägas upp vid eventuell tilldelning.
      • Hyr du flera objekt som är kopplade till kön får du, i samband med intresseanmälan, välja vilket objekt som ska sägas upp i samband med eventuell tilldelning
      • Du tackar ja i och med att du gör en intresseanmälan. Ångrar du dig och inte vill ha den plats du anmält intresse till, måste du ta bort intresseanmälan, annars är risken att du tilldelas platsen.

Bostadsrätt – Om föreningen har tjänsten HSB Köhantering, se svaret ovan för Hyreslägenhet. Observera dock att prioriteringen för byte kan se olika ut i olika bostadsrättsföreningar. Du hittar information om köreglerna när du är inne och tittar på en kö under Läs mer information om kön

Bostadsrätt – Om föreningen inte har tjänsten HSB Köhantering behöver du kontakta styrelsen eller förvaltaren i föreningen. För att hitta info om hur din förening hanterar parkeringsplatser, kika i trappuppgången eller besök föreningens hemsida. Här finns en lista över de föreningar som har hemsida.